de unde se ridica permisul suspendat Bine ați venit pe site pentru sfaturi pentru a obține ajutor pentru a crea informații cât mai exacte din răspunsurile și comentariile altora care au experiență și cunoștințe cu privire la următoarea întrebare: „de unde se ridica permisul suspendat” ?
Raspunsul este: Legislația în vigoare prevede trei perioade distincte pentru care permisul de conducere poate fi suspendat, în funcție de abaterea săvârșită, dar și de alte criterii specifice. Iată care sunt perioadele de suspendare a permisului de conducere: Suspendarea permisului pentru 30 de zile În conformitate cu Codul Rutier, suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile are loc în clipa în care șoferul a acumulat 15 puncte de penalizare. Trebuie precizat faptul că punctele de penalizare expiră la șase luni de la data la care s-a constatat contravenția. Astfel, acest tip de suspendare a permisului se aplică doar șoferilor ce comit contravenții care însumează 15 puncte de penalizare în decurs de șase luni. Totodată, permisul de conducere mai poate fi suspendat pentru 30 de zile în cazul următoarelor contravenții: Depășirea altor vehicule în timp ce așteaptă la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată; Neacordarea de prioritate pietonilor care se află pe sensul de deplasare a șoferului și care trec prin locurile special amenajate și semnalizate; Neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept; Nerespectarea culorii roșu a semaforului; Depășirea neregulamentară; Nerespectarea indicațiilor agentului de circulație; Neprezentarea la secția de poliție atunci când s-a produs un accident cu pagube materiale, cu excepția cazurilor când șoferii implicați au încheiat o constatare amiabilă de accident sau este avariat doar vehiculul șoferului care deține o asigurare facultativă de avarii auto.
Citeşte întreaga ştire: Cum redobândești permisul de conducere după ce a fost suspendat
Îți dorim mult noroc și succes în viața ta și sperăm că vei continua să vizitezi site-ul nostru, să faci fapte bune și să îi ajuți pe alții.